Woningchecks brandveiligheid in Poortugaal
GA DIRECT NAAR:
IK ZOEK EEN WONING
GA DIRECT NAAR:
IK BEN HUURDER
GA DIRECT NAAR:
REPARATIE MELDEN
GA DIRECT NAAR:
INFO PUNT

Woningchecks brandveiligheid in Poortugaal

De gemeente Albrandswaard startte in 2017 met het project brandveiligheid. Tijdens dit project worden woningchecks uitgevoerd in samenwerking met de Brandweer Rotterdam-Rijnmond en de woningcorporaties. Nu is Poortugaal aan de beurt. Het doel is om de veiligheid onder de inwoners te vergroten door voorlichting en preventie te geven.

Burgemeester Jolanda de Witte was op 26 september, de start van de Nationale Brandpreventieweek, samen met René Kouters directeur-bestuurder van Woningbouwvereniging Poortugaal aanwezig bij de uitvoering van een woningcheck in een van onze woningen.

Huurders van Woningbouwvereniging Poortugaal kunnen meedoen aan de gratis woningcheck. Per jaar worden zo’n 300 woningen gedaan. Als ze in de wijk zijn, ontvangen de huurders een brief. Met een checklist wordt met iemand van de brandweer het huis doorlopen en worden de bewoners gewezen op brandveiligheidsrisico’s. Vaak ben je niet bewust van de risico’s. Zo’n rondje is zeker nuttig.

Waar nodig wordt een rookmelder op kosten van Woningbouwvereniging Poortugaal opgehangen.

 • Altijd op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

  Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

   

   

 • Openingstijden kantoor
  ma-vr09.00 - 12.00 uur
  di middag14.00 - 16.00

   

 • 010 – 501 20 00

  Telefonische bereikbaarheid
  ma-do8.30 - 12.30 uur
  13.30 - 16.00 uur
  vrijdag 8.30 - 12.00 uur

  Buiten openingstijden:
  In geval van calamiteiten (brand, inbraak, ernstige lekkages, verstopte riolering, stormschade en problemen met gas en elektra) kunt u het noodnummer bellen:
  06 - 51 98 67 02.