GA DIRECT NAAR:
IK ZOEK EEN WONING
GA DIRECT NAAR:
IK BEN HUURDER
GA DIRECT NAAR:
REPARATIE MELDEN
GA DIRECT NAAR:
INFO PUNT

Vocht en schimmel

Ventileren, vocht en schimmel

Bewoners, huisdieren en planten zorgen samen voor zo’n tien liter vocht per dag in een woning. Dit vocht komt vrij door allerlei activiteiten, zoals douchen, koken en het drogen van de was. Om het vocht af te voeren, is het raadzaam om 24 uur per dag te ventileren. Op deze manier voorkomt u gezondheidsklachten en bespaart u op uw stookkosten. U denkt nu natuurlijk: ‘als ik een raam open heb, verspil ik energie’. Het tegendeel is waar. In een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Het kost namelijk minder energie om droge lucht te verwarmen dan vochtige lucht.

U herkent vochtproblemen bijvoorbeeld aan condens op de ramen of schimmel in de badkamer. Om condensvorming te voorkomen is het belangrijk dat u de woning voldoende verwarmt en ventileert. Zo verlaagt u de hoge luchtvochtigheid in uw woning en voorkomt u schimmel.

Vocht

Het bestrijden van vocht is essentieel. Als er een bouwkundige oorzaak is, zoals een lekkage, is dit een taak voor WBV Poortugaal. Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door bewonersgedrag. Zo ontstaat vocht onder andere door douchen, koken, afwassen, drogen van de was. Zelf kunt u dus ook maatregelen nemen om vocht in uw woning tegen te gaan.

Download het informatieboekje ventileren, vocht en schimmel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 • Altijd op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

  Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

   

   

 • Openingstijden kantoor
  ma-vr09.00 - 12.00 uur
  di middag14.00 - 16.00

   

 • 010 – 501 20 00

  Telefonische bereikbaarheid
  ma-do8.30 - 12.30 uur
  13.30 - 16.00 uur
  vrijdag 8.30 - 12.00 uur

  Buiten openingstijden:
  In geval van calamiteiten (brand, inbraak, ernstige lekkages, verstopte riolering, stormschade en problemen met gas en elektra) kunt u het noodnummer bellen:
  06 - 51 98 67 02.