GA DIRECT NAAR:
IK ZOEK EEN WONING
GA DIRECT NAAR:
IK BEN HUURDER
GA DIRECT NAAR:
REPARATIE MELDEN
GA DIRECT NAAR:
INFO PUNT

Duurzaamheid en aardgas

Duurzaamheid
In ons Koersplan staan de duurzaamheidsmaatregelen beschreven t/m 2020. Een korte samenvatting: we gaan door met het verduurzamen van onze woningen en intensiveren onze aanpak. Wij verbeteren de isolatie van minimaal 400 woningen. In het Koersplan 2021 t/m 2024 kijken we naar de toekomstige duurzaamheidmaatregelen.

Aardgasvrij
Bijna alle Nederlandse huizen zijn nu nog aangesloten op het aardgasnet. Maar Nederland moet in 2050 aardgasvrij zijn. Dit betekent dat we moeten overstappen op andere manieren om onze huizen te verwarmen en te koken. De gemeente Albrandswaard bereidt zich hierop voor en betrekt iedereen die hier woont en werkt bij haar plannen. Woningbouwvereniging Poortugaal zet samen met de gemeente op een rij welke manieren van verwarmen er beschikbaar zijn en passen bij ons woningbezit. We werken daarin ook samen met andere woningcorporaties in de regio. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het afkoppelen van aardgas gaat gebeuren. Dat kan voor veel wijken nog lang duren. Het maken van een goed plan voor een aardgasvrije wijk is een ingewikkeld proces. We willen zeker weten dat toekomstige oplossingen duurzaam zijn en voor iedereen betaalbaar en betrouwbaar. We zijn hierin voor een deel ook afhankelijk van landelijke beslissingen. Eind 2021 moet elke gemeente in Nederland een plan hebben waarin staat in welke volgorde de wijken van aardgas af gaan. Zodra er meer concrete zaken zijn te melden, zullen wij onze huurders nader informeren.

 • Altijd op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

  Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

   

   

 • Openingstijden kantoor
  ma-vr09.00 - 12.00 uur
  di middag14.00 - 16.00

   

 • 010 – 501 20 00

  Telefonische bereikbaarheid
  ma-do8.30 - 12.30 uur
  13.30 - 16.00 uur
  vrijdag 8.30 - 12.00 uur

  Buiten openingstijden:
  In geval van calamiteiten (brand, inbraak, ernstige lekkages, verstopte riolering, stormschade en problemen met gas en elektra) kunt u het noodnummer bellen:
  06 - 51 98 67 02.