GA DIRECT NAAR:
IK ZOEK EEN WONING
GA DIRECT NAAR:
IK BEN HUURDER
GA DIRECT NAAR:
REPARATIE MELDEN
GA DIRECT NAAR:
INFO PUNT

Asbestbeleid

Wij hebben in 2015 en 2016 asbestinventarisaties laten uitvoeren en ons asbestbeleid vastgesteld.

Asbestinventarisatie

Woningbouwvereniging Poortugaal heeft in 2015 en 2016 asbestinventarisaties laten uitvoeren. Daarbij gingen de inspecteurs steekproefsgewijs te werk. Per complex werden een aantal woningen onderzocht op asbest. WBV Poortugaal gaat er vanuit dat wanneer er in een complex asbest is aangetroffen, dit voor alle woningen van het complex geldt. Uit de inventarisaties bleek dat in een aantal complexen asbesthoudende materialen zijn verwerkt.

Meterkastkaart en stickers

Alle bewoners van woningen met een bouwjaar t/m 1993 zijn per brief over de uitkomsten van het asbestonderzoek geïnformeerd. De bewoners van woningen waarin asbest is verwerkt, hebben naast de brief ook een meterkastkaart ontvangen. Op deze kaart staat aangegeven waar asbesthoudend materiaal in de woning is aangebracht. Zo staat op de kaart duidelijk aangegeven dat boren, zagen, hakken, schuren of breken van het asbesthoudend materiaal niet is toegestaan. Daar waar mogelijk is op de asbesthoudende materialen een waarschuwingssticker sticker geplakt.

Wat doen wij?

Tijdens onderhoud of bij huuropzegging worden asbesthoudende materialen die in de woning aanwezig zijn en mogelijk gevaar op kunnen leveren verwijderd. In een aantal gevallen kan het asbesthoudende materiaal blijven zitten, denk aan de riolering en/of ventilatiekanalen. Ook asbesthoudende materialen buiten de woning worden niet in alle gevallen verwijderd. Als we het asbest toch gaan verwijderen dan wordt dit gedaan door een hierin gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf.

Wat kunt u zelf doen?

Is uw woning van voor 1994? Bedenk dan als u gaat klussen dat u asbest tegen kunt komen. Als u twijfelt, bewerk het materiaal dan in ieder geval niet en neem altijd contact op met onze technische dienst!

Gaat u binnenkort uw woning verlaten?

Onze technische medewerkers komen langs voor de voorinspectie waarbij ze ook letten op asbesthoudende materialen. Bestaat het vermoeden dat bijvoorbeeld in de stoffering asbesthoudende materiaal is verwerkt dan wordt hiervan een monster genomen. Blijkt de stoffering asbesthoudend dan moet deze blijven liggen en zal de stoffering zodra de woning leeg is op kosten van WBV Poortugaal worden verwijderd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 • Altijd op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

  Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

   

   

 • Openingstijden kantoor
  ma-vr09.00 - 12.00 uur
  di middag14.00 - 16.00

   

 • 010 – 501 20 00

  Telefonische bereikbaarheid
  ma-do8.30 - 12.30 uur
  13.30 - 16.00 uur
  vrijdag 8.30 - 12.00 uur

  Buiten openingstijden:
  In geval van calamiteiten (brand, inbraak, ernstige lekkages, verstopte riolering, stormschade en problemen met gas en elektra) kunt u het noodnummer bellen:
  06 - 51 98 67 02.